Hvad er waterdance

Hvad er waterdance?

Waterdance er en form for vandterapi, der udføres i kropstempereret vand, hvor modtageren med næseklips ender med at blive ført gennem forskellige bevægelser under vand. Næseklipsen er nødvendig for at forhindre at vandet trænger ind i  næsen, og behandleren kan føre klienten ud på en dyb undervandsrejse: En rejse af yndefulde, flydende bevægelse, vægtløshed, en rejse, hvor tiden er standset og hvor bevægelse og virkelighed er totalt forandret.

Lyset og lyden er dæmpet, og tyngdekraften bliver til en sirupsagtig, langsom bevægelsesdans, der består af at dykke og stige op til overfladen, bølger, drejende og rullende bevælgeser, bevægelser, der vender op og ned på det hele og en rolig stilhed, der giver fysisk frihed langt større end den, der kan opleves på land.
Modtagerne fortæller ofte, at de oplever en åbning til en helt ny følelse af frihed, tillid, glæde, ekstase, velsignelse, fornyet hjerteforbindelse og dyb meditation.

Hvordan er en behandling med waterdance?Ligesom watsu begynder waterdance ved overfladen, hvor klienten flyder roligt i vandet og bliver ført igennem en serie stræk for at varme kroppen op. Behandleren fokuserer på at føre modtageren ind i en tilstand af dyb afspænding på en opmærksom og fintfølende måde som forberedelse til at gå under vand.Et af de vigtigste aspekter ved  waterdance er opmærksomheden på vejrtrækning, som sjældent ses i andre behandlingsmetoder. Det er giverens meditation på en empatisk måde at stille ind, støtte og opfordre modtageren til at slappe af ind i en dybere opmærksomhed på deres egen væren, krop og vejrtrækning. Denne høje grad af samspil og nærvær vækker en kontakt af høj kvalitet mellem giver og modtager, som mange siger de aldrig har oplevet før.
Et dybt funderet niveau af tillid og hengivelse bliver således nøglen til sikker passage gennem døren mellem de to verdner over og under vandets overflade.Når behandleren føler at klienten er afslappet og klar, får han/hun næseklipsen, og rejsen under vand kan begynde. Efter en fuld indånding vendes klientens ansigt langsomt mod vandet og bliver langsomt ledt ned under overfladen. Et fænomen, der kendes som dykkerrefleksen
begynder at virke, idet klientens ansigt rører overfladen. Hjerte, blodtryk og metabolisme bliver langsommere, så klienten kan opholde sig længere under vandet uden umiddelbart besvær. Når klienten er klar til at stige op til overfladen igen, fornemmes dette naturligt af behandleren, og klienten bliver uden besvær bragt op til overfladen. Klientens vejrtrækning bliver igen udløst samtidig med at ansigtet kærtegnes af luften, og klienten får masser af tid til iltning og til at integrere sig mellem dykkene.Behandleren kan efterhånden beholde klienten under vand i stadigt længere perioder, hvor vedkommende bliver ført gennem en veritabel dans bestående af bevægelser afhængige af den enkelte klients krop. Denne følelse af frihed er en ideel tilstand til at løse op for vedholdende mønstre, uanset om de er følelsesmæssige, mentale eller fysiske, og åbne op for en reetablering af kontakten til glæden ved din eksistentielle natur og det, som mange beskriver som “at komme hjem”.